Kondi gép javítás

Minden olyan gép javítása, aminek az erőátvitele dróttal vagy gumiszalaggal van biztosítva. Bármilyen ülőke vagy támasz állító pótlása, cseréje, legyártása. Menetek javítása.

Általános karbantartás, feliratozás

Kondi gép karbantartás

A gép csúszó felületeinek a megtisztítása az olaj, vagy zsíros szennyeződésektől. (korróziót gátló és zsír és olajmentesítő anyaggal)
A gép csúszó felületeinek teflon tartalmú anyaggal való bevonása. A gép állítható ülő és támasztó részeinek, a működőképességének az ellenőrzése. Szükség szerint, itt is teflon tartalmú anyaggal való bevonása.
A gép drótkötél vagy gumiszalag épségének és rögzítettségének az ellenőrzése.
Legvégül de nem utolsó sorban a hegesztések, anyák, csavarok szemrevételezéssel való ellenőrzése. Hiányok pótlása, hegesztési hibák feltárása.

Rebook step pad javítás

Reebok step padoknál a használat során pad talpán lévő 8db gumiláb elkopik. Esetleg a tetején lévő gumiborítás is felfeslik Így a pad csúszkálni kezd edzés közben. Ez kellemetlenné, élvezhetetlenné, és balesetveszélyessé teszi az edzést. Javítására pót alkatrész nem szerezhető be, a kereskedők csupán új pad beszerzését tartják az egyetlen alternatívának. Amit én ajánlok az, hogy a pad gumitalpait megjavítom úgy, hogy a tapadás újból a régi lesz, megegyezik egy új pad tapadásával. Az edzés újra élvezhető és kellemes lesz. Nem kell a közel 30000.- forintos padot eldobni. Ahol a padokat már javítottam ott az edzők is és vendégek is a padok minőségét csak dicsérni tudták.
Haspad szakadt kárpitja
Haspad szakadt kárpitja
Régi és új talp

PRECOR USA melltoló és nyalból nyomó gép

PRECOR USA típusú melltoló vagy vállazó gépeknél előfordul az a hibajelenség, hogy az ülés mögött lent a vázon, az erőátviteli csiga két lapos anyaggal van felerősítve a vázra. Ez a rendeltetésszerű és a nem rendeltetésszerű használattól a hegesztés mellett elgyengül az anyag és kiszakad a vázból. Hiába van visszahegesztve, a következő anyagfáradás a hegesztés mellett fog fellépni és újabb anyagfáradást eredményez. Ezt csak úgy lehet tartós és biztonságos módon megjavítani, hogy a képeken is látható módon egy erőátviteli csiga tartószerkezetet szerelünk fel a vázszerkezetre. Ezt a felszerelést már nem hegesztéssel, hanem csavarkötéssel oldjuk meg. Így a későbbiekben nem kell a helyszínen hegeszteni, és felszerelni is egyszerű, és biztonságos. Ha mégis meghibásodna cseréje két villáskulccsal megoldható néhány perc alatt. Ahol ezt felszereltem, ott az óta is hibátlanul megbízhatóan működik az edzőgép. Tartós jó megoldásnak bizonyult!
Precor mellnyomó törött csigatartó
Precor mellnyomó javítva
Precor naykból nyomó javítva

Kárpitozás

Üléseken, támasztékon leszakadt elfeslett kárpitok újrakárpitozása.
Kárpitozásánál arra kell figyelni, hogy a régi szakakadt és a hátoldalán zsíros koszos műbőrt leszedjék. Alatta lévő szivacs épségét megvizsgálják, ha már ki van ülve, mélyítve érdemes kicserélni azt is. Mindig minimum 3cm s granulátumos heterogén szivacsot javasolok. A fát amin a szivacs és kárpit van azt is meg kell vizsgálni szemrevételezéssel. A felfogatást, rögzítést helyén lévő lukak vagy menetes hüvelyek épségét és minőségét. Ha a luk kitágult vagy hüvely már nagyon kotyog a fában érdemes a fát vagy átfordítani, vagy lecserélni. Az új kárpit elkészítésénél figyeljük arra, hogy ahol varrva voltak ott most is varrva legyenek. Az íveket így szebben lehet elkészíteni. Ez nem csak esztétikai, hanem kényelmi szembont is. Én azt vallom, hogy tartson a munka 5 perccel tovább, de minőségben a különbséget zongorázni lehet. Ne feledjük, a kárpit nem csak öltözteti a gépet hanem egy összképet ad a termünkről Pár fotó bemutatásával megmutatom, hogy miből mit lehetett kihozni.
Haspad szakadt kárpitja
Haspad újrakárpitozva
Álló vádli válltámasz szakadt kárpitja
Álló vádli válltámasz újrakárpitozva
Szakadt kéztámasz
Kárpitozás után
Újrakárpitozva

Egyedi problémák megoldása

Sajnos találkoztunk olyan gépekkel, amitek még tervezők sem jól találtak ki
Pl: hogy valamit úgy kellet megemelni, hogy a fém a fémen csúszott Ez azt eredményezte, hogy az egyik fém a másikat elforgácsolta, elkoptatta.
Megnéztük a lehetőségeket és egy poliamid anyagból kopórész tettünk gépre.
Így többé nem volt probléma a géppel, és nem kell főalakrészt cserélni drága pénzért
Vagy a másik esetben csigasor végén a drótkötelet mindig kiszakította egy fém alkatrész.
Megnéztük és egy másik helyre vezető görgőt szereltünk fel. Így megszűnt a drótkötél kifeslése, elszakadása

Elnyírt drótkötél-vezető, görgővel javítva

Kondigépek tisztítása ,ápolása

Az edzőtermi gépeknél akár fitness akár erőátviteli gépekről is van szó nagyon fontos a esztétikai megjelenés.
Ne legyen a gép műanyag borítása poros és izzadság cseppes, illetve matt is lehet. A megkopott fém részeknél, pedig rozsdás.
A felületeket meleg tisztítószeres vízzel lemossuk, és műanyagápolóval kezeljük. A rozsdás felületeket, pedig rozsdásodást gátló anyaggal kezeljük.

felületi kezelés
Motor a takarítás előtt / után, és a leszedett szennyeződés. Tisztítás előtt Tisztítás után Kosz a kondigépből

Hegesztés

Az elrepedt alkatrész vagy gép hegesztése történhet helyszínen vagy műhelyben.
Többfajta eljárással:
-AWI
-CO
-villanyhegesztéssel

Ezt mindig a helyszíni körülmények döntik el.

hegesztés

Szinterezés

A gépet vagy az alkatrész szakműhelyben szintezzük le.
Ott a gépet vagy alkatrészt homokfúvással letakarítják fémtisztára és a kívánt színben, bevonják a porfestékkel, és kamrámban ráégetik.

Alkatrészgyártás

Ha az eltört vagy elhasználódott alkatrészt nem lehet, beszerzi a piacon, vagy költséghatékonyabb, akkor legyártjuk.

alkatrészgyártás
Törött felfogatás Javított felfogatás Felszerelt görgő